När man vill åka skateboard och kanske till och med prova på att tävla i sporten gäller det att vara vältränad.

Att åka skateboard är mycket konditionskrävande och det gäller också att man har mycket starka muskler. Det är framförallt benmusklerna som det krävs mycket av. När man måste hålla balansen och samtidigt styra sin skateboard är det ben- och magmuskler man använder. Här får du tips på bra träning för att uppnå bästa resultat som skateboard-åkare. Om du vill komma långt i din karriär och lyckas i tävlingar är det viktigt att ha tränat upp sina muskler och sin balans. Det är mycket svåra konster man måste utföra.

skateboard

Styrketräning

Musklerna måste tränas upp och det gör man bäst i ett gym. Det räcker inte enbart med konditionsträning för att få den stabilitet som behövs. I ett gym kan man träna enskilda muskelgrupper på ett intensivt sätt. Instruktören hjälper till att sätta upp ett schema som passar dig inför din skateboard-åkning. Ofta känner man själv också väl vilka muskler som måste tränas extra.

Styrketräning går också bra att få till hemma. På nätet finns idag en hel del shoppar som säljer bra träningsutrustning. Vi kan rekommendera att du kikar in på Gymkompaniet. Länken till deras sida får du här. Gymkompaniet erbjuder många bra träningsredskap till bra priser. Här kan man välja mellan enklare redskap som medicinbollar, hantlar, skivstänger och hela multigym. Man får också bra råd om hur man tränar.

Kondition

Den tråkigaste träningen är nog konditionsträning, men det är något som man ändå måste satsa en del tid på. Det gäller att ha god kondition för att orka med och för att kunna utföra de konster på skateboarden som behövs för att bli riktigt lyckosam i skateboard-tävlingar. Här finns mycket att välja mellan. Löpning, cykling och simning är bra konditionsträning.

Kör gärna intervaller för att höja konditionen. Intervallträning innebär att du kör kortare pass där du springer eller cyklar så fort du kan för att sedan varva dessa intensiva sekunder med lugnare pass. När du intervalltränar använder du fler muskler än när du joggar på lugnare. Detta går att läsa om mer i en artikel på Aftonbladet. Länken till artikeln kommer här. I artikeln står också att man tränar upp hjärt-kapaciteten bra när man kör intervaller. Som en extra bonus kommer man också att öka ämnesomsättningen och det är ju aldrig fel!