När han var 15 år så började Matthew Pritchard med skateboarding vilket han alltid har varit en stor fan av. Han jobbade mycket för att tjäna i hop sina första pengar så han kunde köpa sin första skateboard och skejtade i princip varje helg under ungdomen. När Matthews gått ur gymnasiet började han jobba som kock och även som fönsterputsare under en period innan han insåg att yrket han skulle ha vara professionell skateboard åkare.

skateboardÅret var 1992 och Matthews gjorde en ”double set” och proffskarriären tog fart och han blev känd över hela Storbritannien. Tillsammans med en annan skejtare, Lee Dainton så gjorde dom en skejtarfilm som dom kallade Pritchard vs Dainton som gjorde att dom fick ett kontrakt på en egen TV-serie vid namn Dirty Sanchez. TV-serien består av förutom Matthews, Lee Dainton, Michael Locke och Daniel Joyce. Serien är en engelsk variant på Jack Ass, där det går ut på att testa hur mycket smärta kan man utstå men att det ska vara på ett komiskt sätt

Tatueringar är något som finns gott om på Matthews kropp, under inspelningen av TV programmet Dirty Sanchez såg Matthews en man med muskelfibrer tatuerade på ryggen och han blev så imponerad att hans högra arms baksida fick en liknande tatuering. Förutom skateboard så är poker ett av Matthews stora intressen, så pass stor att han låtit tatuera in symboler från en kortlek på sin kropp.